VilleOhvo

vuosi vaihtui muuttuuko ilmapiiri?

Vuosi on juuri vaihtunut. Vuosi 2015 oli uutisten kannalta mielenkiintoinen ja tapahtuma rikas.

Eurooppa koki ennen näkemättömän pakolaiskriisin joka, ei ole ratkennut vielläkään. Eurooppaan saapui satojatuhansia turvapaikan hakijoita. Moni Suomessa, samoin kuin muuaalla euroopassa sanoi että euroopaneikä myöskään Suomen kantokyky tule tälläsitä määrää kestämään. Suomeen yksistään saapui vuoden 2015 aikana yli 32000 turvapaikanhakijaa. Monet tahot Suomessa kirjoittivat, että meidän on pakko auttaa näitä hädän keskeltä tulevia. Näitä sanojia oli mm. Spr, vihreiden useat edustajat, vasemmistoliiton edustajat ja jopa arkipiispa Kari Mäkinen. Jos joku, kyseenalaisti näiden tahojen mielipiteen leimattiin hänet rasistiksi, ilman että asiasta olisi edes keskusteltu tämän erimieltä olevan kanssa. 

PUHUMINEN MAAHANMUUTON KUSTANNUKSISTA

Vuonna 2015 jos joku maahanmuuttoa vastustava ja sitä kyseenalaistava puhui maahanmuuton kustannuksista, erityisesti spr.n vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien suusta kuuli että valtio sen maksaa ei kansa. Itse tuli usein annettua näissä tilanteissa vastakommentti, että mistäs valtio ne rahat saa? Minkä vastauksen sain? Aivan sinä olet suvaitsematon ja rasisti. Toivottavasti nyt vuonna 2016 näistä asioista voi keskustella ja olla eri mieltä ilman että saa rasismi syytöksiä itsensä niskaan. 

Maahanmuuttokriitisyys ja rasismi

Alku tekstin lukenut varmaan, ajattelee että hyväksyisin 2015 esille tulleet polttopulloiskut vastaanottokeskuksiin. Ei todellakaan hyväksy. Väkivalta ei ole missään muodossa hyväksyttävää. Onneksi näissä tapauksissa poliisi on saannut syylliset kiinni ja oikeuden eteen. Sama koskee turvapaikan hakijoiden tekemien rikosten suhteen. Oikeutta omiin käsiin ei saa ottaa.

Oma toiveeni maahanmuutto keskustelulle vuodelle 2016

Toivoisin, että, kun tämä siirtolaiskriisi kuitenkin jatkuu edelleen keskustelun suunta näistä asioista muuttuisi. Jatkossa hyväksyttäisiin myös kriitiset mielipiteet, ilman että heitä jotka esittävät niitä saavat samantien rasistin leimaa. Koska he joihin myös itse kuulun puhuvat myöskin asiaa. Moni heistä kriitisistä on sanonut monen tulevan tänne elintasopakolaisina. Siihenkin saatiin tänään iltasanomien sivuilla julkaistun kahden irakilaisen haastattelun myöntä vahvistusta. Kaikki heistäkään ei toki ole ns. Elintaso surffareita  mutta heitäkin on. 

Joten toivoisin erityisesti spr.n vihreiden ja vasemmistoliiton edustajilta kuunelkaa myös vastapuolen mielipidettä älkää pitäkö omaanne ainoana oikeana. Myös se on suvaitsevaisuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat